در سال ۱۹۸۳، شرکت ماکروسافت یک واسط گرافیکی کاربر برای سیستم عامل خود (اماس-داس) را که از سال ۱۹۸۱ بر کامپیوترهای شخصی آیبیام و سایر کامپیوترهای سازگار نصب شده بود، به عنوان طرح توسعه ویندوز معرفی کرد. خط تولید از تولید واسط گرافیکی به تولید دو نوع خانواده از طراحی سیستم عامل مدرن تغییر یافت، هر کدام از این دو خانواده پایه کد و سیستم فایل خاص خود را داشتند. خانواده 3.x و 4.x شامل ویندوز ۳٫۰، ویندوز ۳٫۱، ویندوز ۹۵، ویندوز ۹۸، ویندوز امای هستند. ویندوز کارگروهها ۳٫۱۱ یک شبکه ۳۲ بیتی و دسترسی به دیسک ۳۲ بیتی اضافه کرد. ویندوز ۹۵، قابلیتهای دیگر ۳۲ بیتی را اضافه کرد (با این وجود، اماس داس، برخی هستهها، فرایندهای تکمیلی مانند یکپارچه سازی دیسک، همچنان ۱۶ بیتی باقیماندند.) و یک واسط کاربر شیگرای جدید که المانهای آن امروزه نیز استفاده میشوند پیاده سازی کرد. خانواده ویندوز انیتی با ویندوز انتی ۳٫۱ در سال ۱۹۹۳ آغاز شد. نسخههای مدرن سیستم عامل ویندوز بر اساس هسته جدید ویندوز انتی که برای اواس/۲ در نظر گرفته شده، هست. ویندوز بر روی سیستم A-32، x86-64 و پردازندههای ایتانیوم راهاندازی میشود. ماکروسافت همچنین بر روی انتقال ویندوز انتی بر ایآرام در توزیع نسخه بعدی ویندوز کار میکند.
نسخههای قبلی همچنین بر روی معماریهای i860، آلفا، میپس، فرچالد کلیپر، و پاور پیسی راه اندازی میشدند. برخی کارها برای سازگاری با معماری SPARC صورت میپذیرفت. با ویندوز انتی ۴٫۰ در سال ۱۹۹۶، شل از مدیریت برنامه به ویندوز اکسپلورر تغییر یافت.
تاریخچه
ویندوز 1
.ویندوز در نوامبر 1985 متولد شد. این نسخه ویندوز 1 بیشتر از این که سیستم عاملی کامل باشد واسط تعاملی گرافیکی برای DOS بود. از راه رسیدن ماوس و محیط پنجرهها آن را قابل دسترستر میساختند اما نمایش گرافیکی آن بسیار ابتدایی بود. ولی چند مورد کلاسیک چون برنامههای Paint،Notepad، ماشین حساب و یا ساعت را در آن مییابیم.
هنوز بازیای جز یک بازی که استیو بالمر در تبلیغی جعلی از آن تمجید کرد در این ویندوز موجود نبود. از نظر واسط تعاملی نیز هیچ دکمهای برای بستن پنجره وجود نداشت و این کار حتماً باید توسط منوی کشویی انجام میشد.
نسخه ویندوز 1 در ایالات متحده امریکا عرضه شد و با موفقیت و یا مخالفتهایی روبهرو شد. بعد از یک سال انتظار, نسخهی 1.02 ویندوز موفق فتح بازارهای بینالمللی شد. در آمریکا این سیستم عامل به مبلغ 99 دلار یعنی معادل 2016 دلار در سال 2015 (با احتساب تورم و بر اساس دفتر امار نیروی کار) فروخته میشد.
ویندوز 2
ویندوز 2.0 تقریباً دو سال بعد از ویندوز 1 عرضه شد. پنجرههای آن میتوانستند روی هم قرار گیرند. آیکنها ظهور کردند و سیستم عامل مقدار بیشتری از حافظه یعنی یک مگابایت را مدیریت میکرد. نسخهی مخصوص پروسسورهای i386 از یک نوآوری کلیدی چون مولتیتسک برنامههای DOS پشتیبانی میکرد.
ویندوز 3
با ارائهی ویندوز 3 در اکتبر 1990 واسط تعاملی گرافیکی یک بازسازی کامل شد اما هنوز تسکبار و منوی استارت موجود نبود. اما سیستم عامل میتوانست از کارتهای گرافیکی 256 رنگ استفاده کند و از نظر رم نیز 16 مگابایت حافظه را پشتیبانی میکرد.
ویندوز ۹۵
این سیستمعامل در آگوست ۱۹۹۵ از سوی مایکروسافت عرضه گردید. این سیستمعامل همراه با اینترنت اکسپلورر ۴ عرضه شد. ویندوز ۹۵ به علت اینکه عضو زینپس ویندوز ۳ است تحت نام ویندوز ۴ نیز شناخته شده. برخی ویندوز ۹۵ را انقلابی در نرمافزارها و سیستمعاملهای کامپیوتر در زمان خود میدانند.
ویندوز ۹۸
نسخه ویندوزی از مایکروسافت که در سال ۱۹۹۸ ساخته شد و در واقع نسخه به روز شده ویندوز ۹۵ میباشد. (این ویندوز Memphis هم نامیده میشود) استفاده از این ویندوز بهطور گسترده در جهان وجود داشت و هماکنون هم مورد استفاده میباشد. از امکانات این میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مرورگر مستقل مایکروسافت همان اینترنت اکسپلورر
- توانایی فرستادن و گرفتن نامههای الکترونیکی
- سیستم فایل FAT۳۲ برای اولین بار در این سیستمعامل
- پشتیبانی از USB برای اولین بار در این سیستمعامل
- پشتیبانی از DVD برای اولین بار در این سیستمعامل
سیستمعاملی که از نظر درایوها ضعیف ولی از نظر تخصیص منابع کامپیوتر به خود خوب است
ویندوز ۲۰۰۰
ویندوز ۲۰۰۰ سیستمعاملی برای کامپیوترهای شخصی (PC) است که توسط شرکت مایکروسافت تولید شدهاست. این سیستمعاملگرافیکی در سال ۲۰۰۰ معرفی گردید و برای ایستگاههای کاری و سرورهای شبکه به کار میرود. ویندوز ۲۰۰۰ نسخه ۵٫۰ از خانواده ویندوز NT میباشد.
ویندوز اکس پی
این نسخه از ویندوز در سال ۲۰۰۱ توسط مایکروسافت عرضه شد و تا پایان سال ۲۰۰۶ انتشار یافت. البته تا چند سال بعد از توزیع نسخه این ویرایش Service Pack I و Service Pack II این محصول هم اضافه شد. اضافه شود که شرکت ماکروسافت service pack III را تولید کرده و برخی از کاراییهای ویندوز vista را به ان اضافه کرده است. این ویندوز در دو نسخهٔ خانگی (home edition) و پیشرفته (professional) در بازار عرضه میشد. پشتیبانی از این ویندوز در ۸ آوریل ۲۰۱۴ قطع شد.
ویندوز ویستا
نوشتار اصلی:
ویندوز ویستا
این نسخه در سال ۲۰۰۷ منتشر شد. این نسخه از ویندوز تقریباً محیطی متفاوت با اکس پی داشت و در ابتدا کار کردن با آن دشواریهایی برای کاربرانی که از اکس پی استفاده میکردند داشت؛ و دلیل آن هم تغییرات بهوجود آمده در آن بود که البته این سختی طبیعی هم بود، همانطور که زمانی که کاربران برای اولین بار دست از ویندوز ۹۸ کشیدند و دل به اکس پی دادند چنین مشکلات و دشواریهایی برای آنها وجود داشت. همچنین باید گفت که واقعاً مایکروسافت سعی کرده است تا در این سیستم عامل، سنگ تمام بگذارد، و ویستا را به بهترین نحو طراحی نماید. هرچند در عمل ویستا مشکلاتی به همراه داشت (که در سیستم عامل بعدی مایکروسافت، یعنی ۷ رفع شد.) از نکات مثبت این سیستم عامل میتوان به سرعت خوب و رابطگرافیکی بسیار عالی با محیطی خستگی ناپذیر برای کابر و همچنین سرعت بالای آن در اینترنت و شبکههای بیسیم اشاره نمود. این نکات مثبت زمانی آشکار خواهد شد که کامپیوتر شما دارای یک پردازنده قدرتمند (و ترجیحاً دوهستهای) و کارتگرافیکی بالا و حداقل رم یک گیگابایت و فضای هارددیسک حداقل به میزان ۱۵ گیگابایت باشد. البته مقداری ۵ گیگابایت از این فضای ۱۵ گیگابایتی که گفته شده میتوان گفت که بهصورت فضای خالی بوده و برای انجام عملیات (پروفایل، هایبرنت که دیگر در این ویندوز بجای استندبای آمده است و...) ویندوز لازم است.
ویندوز ۷
هفتمین نسخه از مجموعهٔ سیستمعاملهای مایکروسافت ویندوز است که در تاریخ ۲۲ اکتبر سال ۲۰۰۹ به بازار عرضه شد. ویندوز ۷ برای استفاده در کامپیوترهای شخصی شامل انواع خانگی و اداری تولید شدهاست. این سیستمعامل هفتمین نسل از سیستمعاملهای ویندوز میباشد و به همین دلیل نام آن را ویندوز ۷ گذاشتهاند.
ویندوز ۸
ویندوز ۸ (به انگلیسی: Windows 8) سیستمعامل ویندوز شرکت مایکروسافت میباشد که در ۲۶ اکتبر ۲۰۱۲ به بازار عرضه شد. این ویندوز برای استفاده در رایانههای شخصی، تبلتها و تلفنهای همراه تولید شدهاست. این سیستمعامل هشتمین نسل از سیستمعاملهای ویندوز میباشد و به همین دلیل نام آن را ویندوز ۸ گذاشتهاند.
ویندوز فون
این نسخه از ویندوز مخصوص تلفنهای هوشمند است که آخرین نسخهٔ آن ویندوز فون ۱۰ است.
ویندوز 10
ویندوز 10 که در 29 ژوئیه 2015 از راه رسید وعدهی دو ارگونومی مشخص برای استفادههای لمسی و غیر لمسی را میدهد و با بازگشت منوی استارت همراه گردیده است. مایکروسافت در مقابل آتش انتقادات عقبگرد کرده است.
جستارهای وابسته
:: بازدید از این مطلب : 302
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1